Peynir Fondü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEÇİ peyniri hariç tüm peynirleri ızgarada (ya da yağsız tavada) önlü-arkalı 3'er dakika kızartın. Diğer taraftan, ekmekleri her parçada kabuklu kısım bulunacak şekilde minik lokmalar halinde doğrayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 dakika tutun. Kızarttığınız peynirlere keçi peynirini de ekleyerek benmari usulü eritmek üzere bir kaba alın. Bir çırpma teli ile sürekli karıştırarak erimeye bırakın. Sarımsağı incecik kestikten sonra şarapla birlikte peynirlere ekleyin. Peynirler eridikten sonra unu da ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp boşken 15 dakika ısıttığınız fondü kabına boşaltın. Kızarttığınız ekmekleri fondü çatalına takıp peynire batırarak yiyin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.