Peynir Fondü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEÇİ peyniri hariç tüm peynirleri ızgarada (ya da yağsız tavada) önlü-arkalı 3'er dakika kızartın. Diğer taraftan, ekmekleri her parçada kabuklu kısım bulunacak şekilde minik lokmalar halinde doğrayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 dakika tutun. Kızarttığınız peynirlere keçi peynirini de ekleyerek benmari usulü eritmek üzere bir kaba alın. Bir çırpma teli ile sürekli karıştırarak erimeye bırakın. Sarımsağı incecik kestikten sonra şarapla birlikte peynirlere ekleyin. Peynirler eridikten sonra unu da ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp boşken 15 dakika ısıttığınız fondü kabına boşaltın. Kızarttığınız ekmekleri fondü çatalına takıp peynire batırarak yiyin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...