Pazılı Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCELİKLE ekmek hamurunu margarin ile yoğurup üstü örtülü olarak buzdolabında 2 saat bekletin. Diğer tarafta ayıklanmış ve yıkanmış pazı yapraklarını incecik kıyın. Acısının çıkması için tuzla ovun. İçine ince kıyılmış nane, maydanoz, soğan, yumurta, beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru buzdolabından çıkarıp portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına pazılı harcı paylaştırın. Hamurların iki uçlarından tutup büzerek pide şekli verin. Pidelerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL