Mısır Unlu Mantar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyip, eti ilave edin. Et suyunu salıp çekince, dörde bölünmüş mantarı, küp doğranmış domatesi, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. 1-2 dakika daha soteleyip, kenara alın. Mısır unu için ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Tereyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Mısır ununu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. 10 dakika pişirip, rendelenmiş dil peynirini ilave edin. Mısır unlu karışımı servis tabağına, ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Ortasına etli karışımı koyup, sıcak olarak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...