Mantarlı Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un, sıcak su, maya ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Mantar, biber ve domatesi küp doğrayıp mısırla karıştırın. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün. Düz ve unlu bir zeminde merdaneyle uzunlamasına açın. Hamurların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzerine mantarlı içi paylaştırın. Hamurların kenarlarını içeriye doğru hafifçe kapatın. Kenarlarına fırçayla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL