Labneli Krep Pastası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krepler için derin bir kasede yumurtaları çırpın. Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, mısır unu, doğranmış kurutulmuş domates ve tuzu ekleyip tahta bir kaşıkla bütün malzemeyi karıştırın. Kalın krepler için yapışmaz yüzeyli bir tavaya hazırladığınız harçtan iki kepçe koyun. Tavayı sağa sola sallayarak harcın yayılmasını sağlayın. Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin. Kreplerden birini büyük bir servis tabağına alın. 1 paket labne peynirine maydanoz, taze soğanın yeşil kısımları, kırmızı biber, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis tabağındaki krebin üzerine yayın. İkinci krebi yerleş-tirin. Üzerine kıyılmış taze nane ile karıştırdığınız kaşar peynirini yayın. Üzerine üçüncü krebi yerleştirin. İkinci paket labne peynirine çörek otu, susam, haşhaş tohumunu ekleyip karıştırın. En üstteki krebin üzerine yayın. Domatesle dilimleri ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL