Kişnişli Mercimek Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MERCİMEĞİ yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Mercimek yumuşadığında, çok hafif sulu kalacak şekilde ocaktan alın. Üzerine bulguru katın ve karıştırın. Kapağı kapalı olarak bulgurun şişmesi için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine domates ve biber salçalarını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup mercimeğin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Kişniş ve taze soğanı ince kıyıp karışıma ilave edin. Limon suyunu katın. Tuzunu ve pul biberini ayarlayıp yeniden harmanlayın. Hazırladığınız harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle şekillendirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...