Kayısı Pestili
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KAYISILARI yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye alıp üzerine su ekleyin. Kısık ateşte kayısıların kabukları ayrılmaya başlayana dek pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirin. Yeniden tencereye alın. Mısır nişastasını biraz suyla açıp üzerine ilave edin. Şekeri katıp kısık ateşte kaynaya dek pişirin. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine ince bir tabaka halinde yayın. 1-2 saat dinlendirin. Fırınınızı en kısık ayarında açın. Pestilleri kenarlarına dikkat ederek kuruyana dek fırında tutun. Soğuduktan sonra bir ucundan tutarak yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kıyılmış ceviz serpin. Rulo yapın ya da kareler halinde katlayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL