UN ve tuzu birlikte eleyin. Küçük parçalara ayrılmış 8 çorba kaşığı soğuk tereyağı ekleyip, blenderden
geçirin. Su ekleyip karıştırın. Mutfak tezgahının üzerine alıp yoğurun. Üzerini streç filmle kaplayıp, 10-15
dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde incirlerin kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Un, çekirdekleri ayıklanmış
vişne ve toz şeker ekleyip karıştırın. Ceviz veya fındığı katın. Hamuru ikiye bölüp, unlanmış tezgah
üzerinde açın. Birinci parçayı tart kalıbına yerleştirin. Üzerine incirli karışımı dökün. Kalan 2 çorba
kaşığı tereyağını küçük parçalara ayırıp incirlerin üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp, hava alması
için dört yerinden çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika
pişirin. Dilimleyip servis yapın.