İncir Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İncirleri yıkayıp, sap kısımlarını yarım santim kesin. Alt kısmındaki yuvarlak bölümü bıçakla hafifçe oyarak çıkarın. Tencereye yerleştirip, üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. İncirleri elinizle teker teker sıkarak tencereden çıkarın. Yeniden tencereye yerleştirip, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10-15 dakika dinlendirin. Yeniden elinizle sıkarak alın. İncirlerden 10 adedinin sap kısmına karanfil yerleştirin. Ayrı bir tencerede toz şeker ve 2 su bardağı suyu 5 dakika
    kaynatın. Kaynayan şerbete incirleri atıp, büyük baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar pişirin. Kıvamını kontrol etmek için bir kaşığı kaynayan reçele batırıp çıkartın ve tabağa damlatın. Damlalar tabakta
    top oluyorsa reçelin kıvamı olmuş demektir. Limon tuzu ve limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kavanozlara pay edip, buzdolabında muhafaza edin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...