Hafif Kızartma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanın kabuklarını soyun. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. Suyunu süzün. Patlıcan ve biberleri yarım parmak kalınlığında doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye aldığınız 2 çorba kaşığı mısır özü yağında patlıcanları yağını çekene kadar çevirin. Biberleri ilave edip, kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak arada sırada çevirerek kızartın. Sos için, bir tavaya mısır özü yağını alın. içine kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. ince kıyılmış sarımsak ve kahverengi kesme şekeri atıp kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Servis tabağına aldığınız patlıcan ve biberlerin üzerine, sarımsaklı yoğurdu dökün. En üste domates sosu gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.