Domates Salçası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Domatesleri yıkayın. Ortadan ikiye ayırın. Geniş bir kaba doldurun. Üzerine tuzu ekleyin. 1 gün bekletin. Sonra domatesleri kevgirden elinizle ovarak geçirin. Posayı atın. Kıvamlı domates suyunu kumaş bir torbaya doldurun. Suyu süzülene dek bekletin. Torbada kalan domates püresini geniş bir tepsiye yayın. Güneşte, arada bir karıştırarak 2 gün bekletin. Kavanoza doldurun. Veya domates püresini geniş bir tencereye alın. Üzerine çok az zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte kavurun. Kavanoza doldurun. Üzerini dolduracak kadar zeytinyağı ekleyip buzdolabında saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...