Dolmalık Biber Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DOLMALIK biberlerin üst kısmını kesip, çekirdek yataklarını temizleyin. İyice yıkayıp, kenara alın. İç harcı için lahana, havuç ve sarımsağı kıyıp, derin bir kasede harmanlayın. 2-3 adet dolmalık biberi kapak yapmak üzere kenara ayırın. Kalanların içine harcı pay edin. Kenara ayırdığınız dolmalık biberleri üçe, dörde kesip harç doldurduğunuz biberlere kapak yapın. Salamurayı (tuzlu su) hazırlamak için derin bir kapta su, limon tuzu ve 2 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzunu tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir buçuk veya 2 litrelik kavanoza dolmalık biberleri sıkıca yerleştirip, üzerine salamurayı dökün. Salamura, kabın üzerine kadar çıkmalı. Kabın kapağını sıkıca kapatıp, yaklaşık 15 gün dinlendirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...