Çılbır
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YAYVAN bir tencerenin yarısına kadar su doldurun ve kaynatın. Su kaynayınca yumurtaları tek tek suya kırın. Tencerenin kapağını aralık bırakarak yumurtaları pişirin. Sarmısakları soyup ezin. Yoğurdu iyice çırpıp sarmısakla karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Tencereden çıkardığınız yumurtaları geniş bir servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu yayın. Sıvıyağı küçük bir tavada kızdırın. Kırmızıbiberi yağda hafifçe yakıp, çılbırın üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL