Baharatlı Salatalık Turşusu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SALATALIKLARI yıkayıp kenara alın. Soğanları temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Dereotunu irice kıyın. Her kavanozun dibine biraz soğan ve dereotu koyun. Üzerine salatalıkları yerleştirin. En üste yeniden soğan ve dereotu koyun. Her kavanoza 2'şer çorba kaşığı tuz, tozşeker, kişniş, 6'şar çorba kaşığı sirke, 1'er tatlı kaşığı tane karabiber ilave edin. Dereotu tohumunu paylaştırın. Kavanozun ağzından bir parmak aşağıda kalacak şekilde soğuk su doldurun. Kapaklarını kapatın. Geniş bir tencerede bol su kaynatın. Kavanozları kaynayan suda 15 dakika tutun. Çıkarıp kapakları aşağıda kalacak şekilde soğutun. Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edin. 15 gün sonra turşularınızı yiyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL