Açık Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YAŞ mayayı bir kaba alın. Üzerine ılık süt, tozşeker ve tuz ekledikten sonra karıştırarak eritin, 15 dakika bekletin. Kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurup kenara alın. Yumurtanın ak›ını ve sarısını ayırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, sıvıyağ, yumurta akı ve ılık suyu ekleyip, yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, merdane yardımıyla açın. Ortalarına pastırma, kendi suyunda kavrulmuş kıyma ve sucuk yerleştirin. İki ucunu birleştirip kapatın. Tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tereyağı serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...