Saray Usulü Karagöz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karagözü temizledikten sonra ızgarada, ağır ateşte pişirin. Bu arada fıstık, kuş üzümü ve dövülmüş cevizi sıvı yağda kavurun. Pişen balığı servis tabağına aktarıp, üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle örtün. Kaşarın üzerine yağda kavurduğunuz malzemeyi ilave edin. 100 dereceye ayarlanmış fırında 5 dakika pişirin. Karagözü servis tabağına aktarıp, haşlanmış patates dilimleri ve mantar ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL