Patatese Sarılı Levrek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle safranlı balık sosu hazırlayın. Bunun için herhangi bir beyaz etli balığın baş, kuyruk ve kılçığını suda iyice kaynatın. Suyunu süzüp, posasını atın. Balık suyu, safran ve kremayı tavaya alın. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin ve kenara alın. Limonlu pilav için yarım su bardağı pirinci bir buçuk çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Üzerine limon kabuğu ilave edip, tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Pirinç hafif yumuşayınca ocaktan alın. Patatesin kabuğunu temizleyip, dekor makinesinden geçirin. Levreği patatese sarıp, sıvı yağda yarı yarıya pişirin. Daha sonra fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Yanına haşlanmış mevsim sebzeleri ve limonlu pilav yerleştirin. Safranlı balık sos gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.