Mantarlı Somon Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantar, çarliston biber, kırmızı biber ve çekirdekleri çıkarılmış domatesleri jülyen doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp, dolmalık fıstığı hafif soteleyin. Üzerine, mantar, çarliston biber, kırmızı biber ve domatesi ilave edip, harlı ateşte sotelemeye devam edin. Kıyılmış dereotu, ekmek kırıntısı, tuz ve pul biber ekleyip ocaktan alın. Hazırladığınız harcı somonların içine pay edip rulo şeklinde sarın. Soğan yapraklarını sıcak suya batırıp, soğuk sudan geçirin. Somonları, soğan yapraklarıyla bağlayıp servis tabağına yerleştirin. Sos için domatesi küp doğrayıp, sivri biberi kıyın ve tavaya alın. Üzerine, sıvı yağ, tuz ve pul biber ilave edip, 1-2 dakika pişirin. Biraz ılındıktan sonra somon sarma ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...