Közlenmiş Kırmızı Biberli Sudak Köfte
ORTA
4 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Haşladığınız patatesleri dilimleyerek, patatesler sıcakken limon suyunun yarısı, tuz ve karabiberle tatlandırın. Közlenmiş biberlerin kabuğunu soyarak dövülmüş sarımsak, kıyılmış fesleğen, kavrulmuş dolmalık fıstık, kalan limon suyu, bir miktar tuz, karabiber ve zeytinyağını püre haline gelene dek blenderden geçirin. Püreyi patates ile karıştırın. Fileto sudakları küçük parçalara kesin. Tüm malzemeyle karıştırarak köfte şeklini verin. Kızdırılmış zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Servis tabağına püreli patates karışımını ve sudak köfteleri yerleştirin.
.
AŞÇININ NOTUSudak balığı: Az kılçıklı ve beyaz ete sahip olan sudak balığı, halk arasında “uzun levrek” ve “tatlısu levreği” olarak da bilinir. Irmak, göl ve ırmakların denize aktığı az tuzlu ve derin sularda yaşayan bu balık cinsinin ekonomik değeri yüksektir. Tavası, buğulaması ve haşlaması yapılır. Kurutulmuş, tütsülenmiş ve tuzlanmış olarak da sofralarda yerini alır
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL