Kırmızı ve Beyaz Şarap Pelteleri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Beyaz şarabı bir tencereye alın. şarap 1/3 oranında azalana dek, kısık ateş üzerinde kaynatın. 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edip, karıştırın. 1 çay kaşığı mısır nişastasını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırıp tencereye ilave edin. Karıştırın ve küçük kalıplara doldurun (buz kalıpları olabilir). Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartın ve tozşekere bulayın. Soğuk olarak servis yapın. Aynı işlemleri kırmızı şaraba da uygulayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...