Kırmızı ve Beyaz Şarap Pelteleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Beyaz şarabı bir tencereye alın. şarap 1/3 oranında azalana dek, kısık ateş üzerinde kaynatın. 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edip, karıştırın. 1 çay kaşığı mısır nişastasını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırıp tencereye ilave edin. Karıştırın ve küçük kalıplara doldurun (buz kalıpları olabilir). Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartın ve tozşekere bulayın. Soğuk olarak servis yapın. Aynı işlemleri kırmızı şaraba da uygulayın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL