Karidesli Patates Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Sıvıyağ, tuz ve sütü ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp 1 saat dinlendirin. Diğer tarafta ıspanak ve pazıların yapraklarını yıkayın. Suyunu sıkıp ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvıyağda kavurun. Kalan yağ ile yumurtaları omlet şeklinde pişirin. Yumurtalara tuz, pulbiber, nane, kavrulmuş soğan, kıyılmış ıspanak ve pazıyı ekleyip karıştırın. Hamuru 15 eşit parçaya ayırın. Bezeleri un serpilmiş düz bir zeminde incecik açın. Arasına sürmek için margarini eritip sıvıyağ ile karıştırın. ‹lk hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yağ karışımından 2 çorba kaşığı gezdirin. Aynı işlemi ikinci yufka için de uygulayın. Üçüncü yufkanın üzerine iç harcın 1/4'ünü yayın. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerine yoğurt -yumurta karışımını sürün. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...