Karides Güveç

Karides Güveç

Akşam yemekleri için lezzetli ve pratik karides güveç tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karideslerin kabuklarını soyup, içlerini temizleyin.
  • 2
    Tereyağı, zeytinyağı, doğranmış sarımsak ve ikiye bölünmüş mantarı tavaya alıp 2-3 dakika soteleyin. Karides ilave edip, pişirmeye devam edin. Krema, karabiber, tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • 3
    Karışımı porsiyonluk güveç kaplarına pay edin. Üzeri için tereyağı, ekmek kırıntısı, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Güveç kaplarının üzerlerine pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...