Güveçte Çipura
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balıkları temizleyip iyice yıkayın. Orta kısımlarına bıçakla uzunlamasına çentik atın. Soğan suyu, sıvı yağ, tuz ve defne yaprağı ile bir kapta marine edin. Havuç, domates ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Havuç ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında domatesleri ekleyin. Karışım suyunu çekmeye başladığında tuz, karabiber, pul-biber, kremayı ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. iç malzemesini güveçlere paylaştırın. Balıkları karışımdan çıkartıp sosun üzerine yerleştirin. Kesik kısımlarına birer dilim limon yerleştirin. Patatesleri dilimleyip balıkların yanlarına dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Maydanozla süsleyip sıcak
olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL