Balık Güveç

ORTA 4 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığın filetosunu çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavaya alın ve eritin. İçine balık, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış biber, sarımsak, defne yaprağı, tuz ve karabiber katın. Tüm malzemeyi iyice kavurun. Defne yaprağını içinden çıkarın ve malzemeyi bir güveç kabına alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Güveci çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verin ve peynir eriyene kadar fırında tutun. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...