Baharatlı ve Tereyağlı Midye Tabağı (Moules escargote)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı, köri, beyaz biber, kuru fesleğen, sarımsak tozu ve soğan tozunu blendırda iyice karıştırın. Diğer tarafta midyeleri iyice temizledikten sonra derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine beyaz şarabı gezdirin. Yüksek ateşte pişirin. Midyelerin boş kabuğunu ayırıp dolu kalan kabuğu fırın tepsisine dizin. İç midyelerin üzerini kapatacak kadar tereyağlı karışım ekleyin. Tereyağın üzerine jülyen kesilmiş renkli biberlerden yerleştirin. Fırının ızgara bölümünü çalıştırıp 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL