Kadayıflı Karides
Kadayıfın çıtır dokusu ve karideslerin taptaze lezzeti bu tarifte mükemmel bir uyum sağlıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kadayıfı zeytinyağı ile iyice didikleyerek, açın. Toz kırmızıbiber ve tuz serpin. Kadayıftan elinizle bir tutam alın ve avucunuzun içinde inceltip, içine 1 adet karides koyduktan sonra rulo yapın. Tel kadayıf ve karides bitene kadar aynı işleme devam edin.
-
2
Hazırladığınız kadayıflı karidesleri kızdırılmış ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL