Enginarlı Dip Sos

Enginarlı Dip Sos

Hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz enginarlı dip sos tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Enginarları küçük parçalar halinde doğrayın. Ispanakları iyice yıkayıp kıyın.
  • 2
    Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. Ezilmiş sarımsağı ekleyip orta ateşte 1 dakika soteleyin. Kıyılmış ıspanakları ekleyin. Suyunu çekene kadar 2-3 dakika pişirin. Enginarı ilave edin. 1-2 dakika pişirin.
  • 3
    Ispanak ve enginar karışımını bir karıştırma kabına alın. Üzerine labne peynirini, rendelenmiş parmesan peynirini, mayonez ve krem peyniri ekleyin.
  • 4
    Karışımı blender'den geçirin. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın
  • 5
    Hazırladığınız karışımı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...