Enginarlı Dip Sos

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarları küçük parçalar halinde doğrayın. Ispanakları iyice yıkayıp kıyın.
-
2
Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. Ezilmiş sarımsağı ekleyip orta ateşte 1 dakika soteleyin. Kıyılmış ıspanakları ekleyin. Suyunu çekene kadar 2-3 dakika pişirin. Enginarı ilave edin. 1-2 dakika pişirin.
-
3
Ispanak ve enginar karışımını bir karıştırma kabına alın. Üzerine labne peynirini, rendelenmiş parmesan peynirini, mayonez ve krem peyniri ekleyin.
-
4
Karışımı blender'den geçirin. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın
-
5
Hazırladığınız karışımı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL