Safranlı Midye Çorbası (Moules soup) Tarifi

Safranlı midye tarifi mi arıyorsunuz? Kum midyeli çorba nasıl yapılır? Kum midyeli çorba tarifi ve tüm bilmek istedikleriniz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabuklu midyeleri iyice temizleyip, bir tencereye alın. Üzerine şarap ve defne yapraklarını ekleyin. 5 dakika, midye kabuklarının ağızları açılana kadar yüksek ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp suyunu süzün. 3 adet kabuklu midyeyi süslemek için ayırın. Diğer midyeleri kabuklarından çıkartın. Midye içlerini bir tencereye alın. Üzerine safran, krema, ince kıyılmış pırasa ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı servis tabağına alıp kabuklu midyelerle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...