Pırasa Çorbası Tarifi

Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pırasaları ve havucu temizleyip 1-2 cm genişliğinde dilimleyin. Pırasa ve havuç dilimlerini bir tencereye alın. Üzerine diyet süt ve 1 su bardağı su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Havuçlar iyice yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp blendırdan geçirin. 1 taşım daha kaynattıktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerlerini pul biberle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...