Buğdaylı Kış Çorbası Tarifi
Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet. Buğdaylı kış çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohut ve kurufasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Aşurelik buğdayı su ile birlikte kısık ateşte 2-2.5 saat pişmeye bırakın. Diğer tarafta kuzu etini kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kuzu eti, ince kıyılmış soğan, domates, sivri biber ve salçayı tereyağında kavurun. Pişen buğdayın içine etli karışımı, nohut ve kurufasulyeyi ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL