Ayran Aşı Çorbası Tarifi
Lezzetli bir çorba mı arıyorsunuz? İşte sizlere ayran aşı çorbası... Ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Buğday ve nohudu akşamdan ıslatın. Üzerlerine çıkacak miktarda su ekleyip, ayrı kaplarda, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Derin bir kasede un, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın. Haşlanan buğday ve nohutla birlikte çırpılmış malzemeyi bir tencereye alın. Su ve tuzunu ilave edin. Kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Diğer tarafta soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Maydanozu ilave edip çorbanın içine boşaltın ve karıştırın. Üzeri için tereyağını kızdırıp pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL