Limonlu Soğuk Enginar Çorbası

Limonlu soğuk enginar çorbası oldukça lezzetli olmasının yanında doyurucu bir lezzet. Peki limonlu soğuk enginar çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Enginarları tencereye koyun ve tencerenin yarısına kadar su ilave edip 1 limonu tamamen sıkın. Kuru soğanı soyup, 4'e bölün. Tencereye ekleyin. Şeker ve yeteri kadar tuzu ilave edip, kaynamaya bırakın. Zaman zaman enginarların pişip pişmediğini kontrol edin. Çatal rahatça battığında enginarlardan birini alın ve kenara koyun. Kalanları el blenderi ile iyice pürüzsüz olana kadar çekin. Ayırdığınız enginarı minicik küpler halinde doğrayın ve çorbaya katın. Diğer limonun kabuklarını ince rende ile rendeleyip, çorbaya ilave edin. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...