Isırgan Otlu Ege Çorbası Tarifi
Hem ısırganın faydalarından yararlanacağınız hem de kışın soğuk havalarda keyifle tüketebileceğiniz ısırgan otlu ege çorbasının zevkini çıkaracağız. Peki ısırgan otlu ege çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıyılmış ısırgan otu ve arpacık soğanları yapışmaz yüzeyli bir tencereye alıp soteleyin. Sebze suyu ekleyip, 10 dakika kaynatın. Karışımı blenderden geçirip yeniden tencereye alın ve 10 dakika daha kaynatın. Zeytinyağı, tereyağı, ardından krema ekleyip, karıştırarak ocaktan alın. Ayrı bir yerde karidesleri haşlayın. Çorbayı servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine karides yerleştirin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL