Etli Mantı Çorbası Tarifi
Yüksük çorbası olarak da bilinen mantı çorbası, hem içeriğindeki mantı ve et ile bir çorbadan çok daha doyurucu hem de mantı yeme arzunuzu tatmin edecek kadar lezzetli. Peki etli mantı nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Etleri yıkayın ve bir tencerenin içinde 10 dakika kendi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine su ilavesi yaparak kaynamaya bırakın. Etlerin suyu kaynamaya başlayınca tuz ile mantıyı içine ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Çorbanın suyu fazla gelirse süzebilirsiniz. Yoğurdu da ekledikten sonra karıştırıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL