Şeftali Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbeti hazırlamak için, su, pudra şekeri, karabiber ve tarçını birlikte kaynatın. İndirmeye yakın tarçını çıkarın. Limon suyu ve yıldız anasonu ilave ederek ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Şeftalilerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Muzu soyup, dilimleyin. Üzümleri ikiye bölün. Kirazların çekirdeklerini çıkarın. Meyvelerin hepsini harmanlayın. Üzerine şerbeti gezdirin. Ara ara karıştırarak buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL