Meyveli Çikolatalı Pastacıklar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye yarıya kadar su doldurun ve kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine cam bir kap yerleştirin. Bu kabın içine yumurtaları ve şekeri koyup mikserle 5 dakika çırpın. Kabı sudan çıkartıp içine un, kakao, toz badem ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Bir fırın tepsine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımdan ikişer çorba kaşığı alıp parçalar halinde tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13 dakika pişirin. Kreması için, krem şanti, kakao ve soğuk sütü karıştırın. Mikserin önce yavaş sonra hızlı devri ile koyulaşana kadar çırpın ve bir krema sıkacağına doldurun. Tüm meyveleri küçük doğrayıp, karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritip, kurabiyelerin düz yüzeylerine sürün. Hazırladığınız kremadan kurabiyelerin yarısının üzerine sıkın. Kremanın üzerine de bir çorba kaşığı meyveli malzemeden döküp üstüne tekrar bir kurabiye kapatın. Üzerini çilek ya da frambuazla süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...