Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 kg rendelenmiş siyah havuç
    Yarım kg toz şeker
    Yarım kg ceviz içi (dövülmüş)
    1 tatlı kaşığı zencefil
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 çay bardağı su
    Üzerine:
    Ceviz içi

Rendelenmiş havuç ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Un, nişasta ve suyu ekleyin. Kaynamakta olan havucun üzerine ilave edin. Sürekli karıştırarak, helva kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra, ceviz içi ve baharatı ilave edip karıştırın. Koni şekli verin. Üzerini cevizlerle süsleyin.

ETİKETLER