Kırmızı Şaraplı Armut
Malzemeler
Yapılışı
-
1
VANİLYA sos için 1 çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 paket vanilya ve 1 çay bardağı kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Diğer yanda, anason, vanilya, tarçın, karanfil ve tozşekeri şarapla birlikte tencereye alıp kaynatın. Armutları soyup tencereye alın. Armutları, şarabı çektirerek pişirin. Sonra oda sıcaklığında soğutun. Vanilya sos ile servis yapın. ‹steğe bağlı olarak armutu şarap sos veya dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL