Elmalı Tatlı Tarifi

Elmalı tatlı size hafifi bir tadı olan kekler elde ettirecektir. Elmalı tatlı nasıl yapılır öğrenip çayınızın yanında size eşlik edecek tatlar yapabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur yoğurma kabında, unu, yoğurdu, pudra şekerini, sıvı yağ, eritilmiş margarin, çekilmiş fındık, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. İlk parçayı, hafifçe yağlanmış tepsiye elinizle yayın. İç malzemesi için, kabuğu soyulup rendelenmiş elma, tarçın ve dövülmüş cevizi karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Düz bir zemine, tepsinin büyüklüğünde streç film serin. İkinci hamur parçasını streç film üzerinde elinizle tepsi büyüklüğünde açın. Sonra kenarlarından kaldırarak, hamuru tepsiye yerleştirin. Dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun altı ve üstü kızarana dek pişirin. Tepsiyi fırından alıp, soğutun. Şurubu için, toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kıvam alınca, soğutulmuş tatlının üzerine gezdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.