Elma Pestili
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Blenderden geçirdiğiniz elmaları süzerek tencereye aktarın. Çok kısık ateşte 1 saat iyice suyunu çekinceye dek pişirin. Fırının en kısık derecesinde, yine bir saatte pestil halini alıncaya değin kurumaya bırakın. Bu arada kenarlarına dikkat etmeyi unutmayın! Zencefil elmayla birleşince çok güzel bir pestil ortaya çıktı. Eğer siz de bu tür başka baharatları pestil yapımında kullanmak isterseniz, oranı az tutmaya çalışın. Aksi takdirde pestilin tadını bozabilir.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL