Dondurmalı Kızarmış Muz Tarifi

Eğer muzu çok seviyorsanız dondurmalı kızarmış muz tarifi tam size göre. Birkaç muz ile hazırlanan dondurmalı kızarmış muz nasıl yapılır gelin anlatalım.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu, suyu, yumurtanın sarısını, kabartma tozunu, tuzu ve tozşekeri bir kapta, 5'er dakika arayla, yaklaşık yarım saat karıştırın. 12 parçaya ayırdığınız muzları unlu karışıma bulayın. Kızgın sıvıyağda dış kısımları pembeleşene dek kızartın. Yanında dilediğiniz dondurma ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...