Çikolata Soslu Şarlot
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alın. Kremayı ekleyip karıştırarak kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Jelatini yarım çay bardağı sütte eritip tencereye ilave edin. Krem şantiye yumurta aklarını ekleyip çırpın. Kremalı karışım ılındığında krem şantili karışımı ekleyin ve karıştırın. Krem karamel kalıplarının içini yağlı kağıt ile kaplayın. Şarlot karışımını kalıplara paylaştırın. Kalıpları buzdolabında 1 gece boyunca bekletin. Çikolata sos için nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Üzerine su ilave edip kıvam alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyip karıştırın. Şarlotları kalıptan servis tabaklarına çıkartın. Çikolata sosu tabağın kenarına ve şarlotların üzerine gezdirin. Tatlıyı, çilek dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL