Böğürtlenli Ayva Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayvaları yanlamasına ortadan ikiye bölüp temizleyin. Çekirdeklerini bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ayvaları koyun. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve ayvaların ortalarına pay edin. Üzerlerine toz şeker serpin. Su, karanfil, yeşil çay ve arnavut biberini tepsiye ekleyin. Tepsiyi alüminyum folyo ile kaplayıp bir gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar (ara sıra tepsideki şerbeti bir kaşıkla ayvaların üzerine gezdirerek) pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alıp, üzerlerine böğürtlen koyun. Kaymak eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...