Kiraz Soslu Krep Tarifi

Sabah kahvaltısında kreplerinizin tadını daha tatlı yapmak istiyorsanız en iyi tarif kiraz soslu krep tarifi... İki tavayla daha hızlı pişirebileceğiniz kiraz soslu krep nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Krep için süt, un, yumurta ve tuzu çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, yapışmaz yüzeyli tavaya dökün. Sallayarak yayılmasını sağlayın ve önlü arkalı pişirin. Karışım bitene kadar işlemi tekrarlayın.Kiraz sosu için kiraz, tozşeker ve suyu hafif soteleyin. Nişastayı su ile açıp, kirazlı karışıma ilave ederek karıştırın. Soğuyan sostan bir miktar kenara ayırıp, kalanı kreplerin içine pay edin. Rulo şeklinde sarıp, fırın tepsinse dizin. Üzerine kalan kiraz sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...