Boğaziçi Usulü Şeftali

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TOZŞEKER ve suyu kaynatın. Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra ikiye bölüp şekerli karışıma ilave edin. Bir kaç dakika sonra şeftalileri şekerli sudan alarak süzün. 2Çilekli jöleyi 2,5 çay bardağı sıcak suda eritin. Üzerine 2,5 çay bardağı soğuk su ilave ederek karıştırın. Sakızlı muhallebiyi sütle pişirin. Kadehleri 45 derece açı ile (bardakların yanına çeşitli malzemeler koyarak destek verebilirsiniz) buzdolabına yerleştirin. Kadehlerin her birine yarım şeftali koyun. Üzerine çilekli jöleyi ve sakızlı muhallebiyi pay edin. 35-40 dakika buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...