Pirinç Patlağı Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarini ve çikolatayı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Bal ve kakaoyu, pirinç patlağına ilave edip karıştırın. Eriyen margarin ve çikolatayı da pirinç patlağı karışımına ekleyip iyice karıştırın. Karışımı yuvarlak kalıplara paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Kalıptan çıkardığınız tatlıları servis tabağına alın. Üzerine susam serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL