Parfeli Krep
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle parfe için, çukur bir kaba yumurtaları koyup, toz şeker ve vanilya ile çırpın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Meyve parçalarını ilave edip karıştırın ve yumurtaya ekleyin. Biraz daha çırpıp, dilediğiniz şekilde bir kalıba dökün. Derin dondurucuda bir gün bekletin. Ertesi gün, krepleri hazırlayın. Un, süt, yumurta, tuz ve toz şekeri çırpın. Hafifçe yağlanmış yüzeyli bir tavaya krep hamurundan bir kepçe alıp dökün. Bir yüzü pişince, spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Kalan krep hamurunu da bu şekilde hazırlayın. Daha sonra, kreplerin içine dilimlenmiş parfeden koyup, sarın. Üzerine çikolata sos gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL