Ballı Elma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların üzerinden bir buçuk cm kalınlığında kapak kesin. Elmaların içini ve çekirdek yataklarını, dışına zarar vermeden, bir tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın (elmaların iç kalınlığı 2 cm olmalı). İçlerine toz şeker serpin. 160 derece fırında hafifçe yumuşayana dek pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmasını bekleyin. Küçük bir kapta kuru üzümleri, kayısıları, incirleri, bademleri, fındıkları, balı, tarçını ve mercanköşkü karıştırın. Fırından çıkardığınız elmaların içine tepeleme doldurun. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL