Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi
ORTA
8 KİŞİLİK
İrmik tatlısı seveni çoktur.Muzlu irmik tatlısı tarifi ile damaklarda biraz değişiklik yapmak isteyenlerde olabilir.Muzlu irmik tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir gibi soruların cevaplarınızı sizin için derledik.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmik, süt, tozşeker ve tereyağını karıştırıp, koyulaşana dek pişirin. Kalıp olarak kullanacağınız kaseyi ıslatıp, fazla suyunu silkeleyin. Tatlının yarısını kaba döküp, üzerine ince dilimlenmiş muzları yerleştirin. Tatlının kalan yarısına kakao ekleyip 1-2 dakika kısık ateşte karıştırın. Daha sonra muzların üzerine gezdirip,soğumaya bırakın. Bir gece buzdolabında dinlendirip, servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Ebru Omurcalı